Fax:

023/311-383

Email:

Adresa:

23000 Zadar, Široka ulica 1/lll

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima za 2024. godinu

Zadarska županija kao nositelj Programa dodjele potpore za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima dana 31. svibnja 2024. godine objavila je Javni poziv za dodjelu potpore za povećanje konkurentnosti iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu.

Pravo na podnošenje prijave, korisnici potpore su mikro subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva. To su poduzetnici koji imaju:

 • najmanje 2 zaposlena , a manje od 10 zaposlenih u mjesecu prije objave javnog poziva (u travnju 2024.),
 • sjedište na području Zadarske županije ,
 • poslovanje na području Zadarske županije i
 • obavljaju djelatnost tijekom cijele godine .

Namjena dodjele potpora je očuvanje i poticanje poslovnih aktivnosti za mikro poduzetnike.

Potpora za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine iznosi 50% prihvatljivih troškova, a najviše 3.000,00 eura po poduzetniku . Prihvatljivi troškovi po plaćenom računu ili ponudi, jesu nabava strojeva, radnih strojeva, alata i opreme pojedinačne vrijednosti veće od 500,00 eura bez PDV-a sa rokom upotrebe duljim od godine dana.

U tekstu Javnog poziva objavljenog na mrežnoj stranici Zadarske županije propisani su namjena i uvjeti dodjele potpore, visina iznosa potpore, korisnici potpore, potrebna dokumentacija za obradu Zahtjeva, postupak dodjele potpore te ostala pitanja vezana za provedbu Programa.

Pozivamo mikro poduzetnike koji zadovoljavaju uvjete Programa da podnesu zahtjev za dodjelu potpore. 

Krajnji rok za podnošenje prijava je do 15. rujna 2024. godine .

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona i adresu elektronske pošte Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam:

JAVNI POZIV za dodjelu potpore za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima za 2024. godinu

OBJAVLJENO 31. svibnja 2024. godine

Spoj obrtništva i gastronomije na Obrtničkom sajmu u Sisku i Street food festivalu

U subotu, 13. travnja održan je Street Food Festival u Sisku. Festival su i ove godine uspješno organizirali Sisačko-moslavačka županija, Turistička zajednica SMŽ i Udruženje obrtnika SMŽ.

U sklopu Street Food Festivala održan je i Obrtnički sajam, a na štandovima obrtnika mogli su se kupiti razni proizvodi, od suvenira, igračaka, rukotvorina do meda, bučinog ulja i ostalih proizvoda. 

Zajednički organizirani Obrtnički sajam i Street Food Festival kao spoj obrtništva i gastronomije pokazao se vrlo uspješnim. Obrtnici su na štandovima pokazali svoje proizvode.

Osim što je predstavljena jedna i gastro ponuda Sisačko-moslavačke županije, posjetitelji su imali priliku degustirati autohtona jela iz raznih krajeva Hrvatske obzirom da su sudionici na Festivalu bili obrtnici iz gotovo cijele Hrvatske.

Obrtnička komora Zadarske županije vođena predsjednicom Vesnom Parić predstavila se s ponudom tradicionalnog načina spravljanja mariniranih inćuna, hobotnica, kozica slanih inćuna i srdela, paprika punjenih paštetom od tune i drugih delicija.

View the embedded image gallery online at:
https://obrtnicka-komora-zadar.hr/novosti#sigProId6159bf3b45

    

Poziv na Business & Lifestyle festival

Pozivamo vas na prvi  Business & Lifestyle festival  koji će se održati u Šibeniku od 16. do 18. svibnja 2024. Festival je stvoren s ciljem spojiti najbolje od poslovnog svijeta s uzbudljivim aspektima životnog stila, a okupit će stručnjake, entuzijaste i istomišljenike iz različitih područja kako bi podijelili svoja iskustva, znanje i strast prema poslu i životu.

Očekuju vas dinamične diskusije i panel rasprave o ključnim temama kao što su inovacije, investicije, liderstvo, razvoj karijere, zdravlje i ravnoteža između posla i privatnog života.

​Business & Lifestyle Festival pružit će vam jedinstvenu priliku za povezivanje s kolegama, potencijalnim partnerima i mentorima. Iskoristite ovo vrijeme kako biste proširili svoju mrežu i stvorili vrijedne poslovne kontakte.

Pogodnosti za članove HOK-a

Za članove Hrvatske obrtničke komore osigurali smo posebnu pogodnost - kupnjom jedne kotizacije dobivate drugu gratis! Ponuda traje do 3. svibnja 2024. godine.  Prijavite  se na festival i platite kotizaciju za jednu osobu, a potvrdu o uplati pošaljite na e-mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  zajedno s imenom osobe koja dobiva gratis kotizaciju. 

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

OBJAVLJENO 4. travnja 2024. godine

Zadarska županija želi pomoći očuvanju i razvoju tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na svome području, pa je objavila Javni poziv za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu.

Bespovratne potpore u smislu ovog Javnog poziva dodjeljuju se za sljedeće namjene:

 • poboljšanje uvjeta rada  u radionici/poslovnom prostoru,
 • financiranje troškova nabave novih strojeva, opreme i alata,
 • edukacija vlasnika i/ili zaposlenika (majstorski ispit, stručno usavršavanje i dr.),
 • troškovi sudjelovanja na sajmovima i izložbama,
 • izrada  promidžbenog materijala,
 • stjecanje uvjerenja o statusu tradicijskog/umjetničkog obrta,
 • za sufinanciranje tekućih troškova poslovanja.

Sukladno ovom Javnom pozivu, pozitivno ocijenjeni prijavitelji mogu ostvariti bespovratna sredstva Zadarske županije u iznosu do 50% prihvatljivih dokumentiranih troškova, a maksimalni iznos potpore je 1.000,00 EUR-a.

Rok za dostavu prijava počinje danom objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Zadarske županije www.zadarska-zupanija.hr a završava 15. svibnja 2024. godine.

U tekstu Javnog poziva objavljenog na mrežnoj stranici Zadarske županije  opisani su uvjeti i način provedbe ovog javnog poziva.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona i adresu elektronske pošte Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam:

 • 023/350-342 - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,
 • 023/350-437 - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,
 • 023/350-439 - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,
 • 023/350-430 - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

16. Obrtničke sportske igre okupile rekordan broj sudionika

Gotovo 1000 obrtnica i obrtnika iz svih krajeva Hrvatske prisustvovalo je ovogodišnjim 16. Obrtničkim sportskim igrama (OSI) u Malom Lošinju, od 9. do 12. svibnja 2023. godine, gdje su pokazali svoje sportsko umijeće.

Sudionici su se natjecali se u osam sportskih disciplina. Srčano se navijalo i bodrilo kuglašice i kuglaše, tenisačice i tenisače, stolnotenisačice i stolnotenisače, nogometaše, odbojkašice i odbojkaše. Snage su se odmjerile i u boćanju te potezanju užeta, a preciznost u pikadu. Kao pokazni sport igrala se ulična košarka, na veliko zadovoljstvo brojnih gledatelja.

Ukupno je 12 komora osvajalo medalje na 16. Obrtničkim sportskim igrama.

Kad su se svi uspjesi zbrojili, poredak je sljedeći:

 1. Obrtnička komora Zagreb - 30  bodova
 2. Obrtnička komora Primorsko-goranske županije - 24 boda
 3. Obrtnička komora Istarske županije - 14 bodova
 4. Obrtnička komora Požeško-slavonske županije - 11 bodova
 5. Obrtnička komora Karlovačke županije - 8 bodova
 6. Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije - 6 bodova
 7. Obrtnička komora Zadarske županije, Obrtnička komora Varaždinske županije i Obrtnička komora Krapinsko zagorske županije 5 bodova (zlatna medalja)
 8. Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije 5 bodova (srebrna i brončana medalja)
 9. Obrtnička komora Brodsko-posavske županije i Obrtnička komora Vukovarsko-srijemske županije 3 boda

Trofej Fair Play 16. Obrtničkih sportskih igara dodijeljen je članicama i članovima Obrtničke komore Međimurske županije. Iako nisu imali ekipne predstavnike, slagali su ekipe kao pojedinci i sudjelovali u natjecanjima te pokazali volju, želju i srčanost.

Poredak ukupnih rezultata natjecanja po sportovima dostavljamo u Biltenu 16. OSI u pdf.

Ikona PDF datoteke

Edukativni seminar LOOK AND LEARN svečanih frizura

Izuzetan edukativni seminar LOOK AND LEARN svečanih frizura koji će biti održan pod vodstvom renomirane stručnjakinje, International Wedding Designer of hairstyle Maje Blanuše. Ovaj seminar pružit će vam priliku da unaprijedite svoje vještine i steknete nova znanja iz područja frizerske struke. Maja Blanuša, kao iskusna profesionalka, predstavit će najnovije trendove i tehnike pravljenja svečanih frizura te će vam pomoći da steknete vještinu pravljenja istih.

LOOK AND LEARN 67,00 € S UKLJUČENIM BUFFET STAND UP RUČKOM 
Datum: 28.04.2024.
Vrijeme: 10:00h - 18:00h
Mjesto: Polivalentna dvorana Fortis Cluba, Falkensteiner resort Punta Skala, Petrčane
      • Predstavljanje 3 prekrasne svečane frizure
      • Rad na živim modelima
      • Izrada frizure korak po korak
      • Trikovi kako najbolje fotografirati frizure
      • Razmjena iskustava
      • Dodjela zahvalnica
      • Analiza seminara pitanja i odgovori
      • Poklon paket by Hairground

Svoje mjesto možete rezervirati uplatom na račun organizatora IBAN: HR4124020061140322948 

*U opisu plaćanja molim vas da navedete ime i prezime osobe koja pohađa masterclass
Npr: GLEDAJ I NAUČI by Maja Blanuša_Ana Anić

Po izvršenoj uplati, molim Vas da nam dostavite ime, prezime i kontakt broj mobitela polaznika na mail   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

!!! Ukoliko je uplatu izvršila pravna osoba, ili obrt u korist svog djelatnika molimo da nam se dostavi 
mail podaci o firmi (naziv firme ili obrta, adresa i oib) kako bismo mogli ispostaviti račun.
 
WORK SHOP 270,00 € S UKLJUČENIM BUFFET RUČKOM
Datum: 29. i 30.04.2024.
Vrijeme: 10:00h - 17:00h
Broj polaznika ograničen je na 7 do 9 polaznika po danu
Mjesto: Hotel Iadera Falkensteiner resort Punta Skala, dvorana Burin
    • Cjelodnevna radionica ( okvirno od 10h – 18h)
    • Korak po korak izrade 3 frizure
    • Rad sa svakim kolegom ponaosob
    • Svim kolegama osiguran je materijal za rad ( poznati brendirani proizvodi)
    • Rad na trening lutkama
    • Specijalni certifikat Master Class o usvojenom znanju i tehnikama
    • Analiza Work shopa
Opis potrebnog alata koji polaznik treba imati sa sobom:
   • Fen
   • Četka za feniranje /okrugla
   • Četka za raščešljavanje
   • Cik cak mini/sitna presa
   • Češalj za tapiranje
   • Štil češalj sa iglicama
   • Kvačice za podjelu sekcija, šestice, špangica ukosnice i gumice
   • Figaro od 25mm/32 ili 38mm
Svoje mjesto možete rezervirati uplatom AKONTACIJE u iznosu od 50,00 Eur na račun organizatora 
IBAN: HR4124020061140322948, a ostatak prilikom dolaska na radionicu.

*U opisu plaćanja molim vas da navedete ime i prezime osobe koja pohađa masterclass
Npr: RADIONICA Maja Blanuša_Ana Anić

Po izvršenoj uplati, molim Vas da nam dostavite ime, prezime i kontakt broj mobitela polaznika na mail   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
!!! Ukoliko je uplatu izvršila pravna osoba, ili obrt u korist svog djelatnika molimo da nam se dostavi 
mail podaci o firmi (naziv firme ili obrta, adresa i oib) kako bismo mogli ispostaviti račun

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

 Uskrs 12

Obrtnička komora

Zadarske županije

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

DIGITALNO POSLOVANJE OBRTNIKA

PORTAL OBRTNOG REGISTRA

Image

DIZAJN I ODRŽAVANJE: Point Web Factory

     Službene mrežne stranice Obrtničke komore Zadarske županije