Fax:

023/311-383

Email:

Adresa:

23000 Zadar, Široka ulica 1/lll

Otvoren javni poziv za Projekt "Naukovanje za obrtnička zanimanja" za 2023. godinu

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavljuje Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2023. godinu.
Prijave se primaju isključivo od 1. lipnja do 6. srpnja 2023. godine.
 
Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima ( isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove ) koja izvode nauku za učenike koji se obrazuju za zanimanja u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim. . . obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).
 
Namjena sredstava je sufinanciranje troškova vezanih uz iznos nagrada koje su  u školskoj godini 2021./2022. isplaćene učenike koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za vrijeme provedeno na nauci, naknada mentoru koja se utvrđuje prema prosječnoj vrijednosti sata rada temeljem bruto II mjesto mentora koji provodi nauku i troškove nabave opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezano s potrebama učenika na nauci.
 
Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 1.990,84 eur, a najviši 66.361,40 eur, a sredstva za odobrene potpore isplaćuju se korisnicima jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore.
 
Prijava (Prijavni obrazac s traženom dokumentacijom) podnosi se Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 1. lipnja do 6. srpnja 2023. na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA
„Prijava na Otvoreni javni poziv – Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2023. godinu
Ulica grada Vukovara 78
10000 ZAGREB

  
Upi u svezi prijava na ovaj Otvoreni javni poziv dostavljamo zaključno do 6. srpnja 2023. godine elektroničkom poštom na adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Dokumentacija:

Program Naukovanje za obrtnička zanimanja

Javni poziv Naukovanje za obrtnička zanimanja

Javni obrazac Naukovanje 2023

Obrazac Izjave o korištenim potporama male vrijednosti

Skupna izjava Naukovanje 2023

Obrazac Ugovora o dodjeli bespovratne potpore

Prilog 1. Tablica procijenjenih troškova i evidencija nazočnosti na nauci

Oznaka vidljivosti    Obrtnička komora

Zadarske županije

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

DIGITALNO POSLOVANJE OBRTNIKA

PORTAL OBRTNOG REGISTRA

Image

DIZAJN I ODRŽAVANJE: Point Web Factory

     Službene mrežne stranice Obrtničke komore Zadarske županije