Fax:

023/311-383

Email:

Adresa:

23000 Zadar, Široka ulica 1/lll

PODSJETNIK - HOK KALKULATOR povrata novaca u razdoblju 1.1.-14.1.2023.

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore izradila je kalkulator koji će obrtnicima pomoći u razdoblju 1.1.-14.1.2023. pri povratu eura.

Naime, u navedenom razdoblju dvojnog optjecaja, potrošači će moći istodobno koristiti euro i kunu kao zakonsko sredstvo plaćanja, dok će se od obrtnika očekivati ​​da izvrše povrat u gotovom novcu eura, osim ako nije u objektivnoj mogućnosti kada mu je dozvoljeno izvršiti povrat u gotovom novcu kune i gotovo novcu eura.

U kalkulatoru je potrebno unijeti iznos računa u vrijednosti eura te iznos primljenih novčanica (u vrijednosti kuna i eura). Kalkulator automatski preračunava, uz primjenu fiksnog tečaja konverzije, koliko je potrebno vratiti novac u vrijednosti eura, kako bi se obrtnicima olakšalo poslovanje u navedenom razdoblju.

Također, kalkulator predviđa i nemogućnost povrata samo u vrijednosti eura (kada obrtnik nije u objektivnoj mogućnosti vratiti ostatak novca u gotovo novcu eura). U takvim situacijama, potrebno je u kalkulator unijeti koliko od potrebnog iznosa za povrat eura trgovac ima, a kalkulator će tada izračunati i koliki je dodatni iznos potreban vratiti u kunama.

Kalkulator možete pronaći na dnu ove stranice. 

Obrtnici se i dalje za sva pitanja vezano uz uvođenje eura kao službene vrijednosti mogu obratiti na e-mail adresu  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

HOK KALKULATOR za povrat novca 01.01.-14.01.2023..xlsx

Obrtnička komora

Zadarske županije

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

DIGITALNO POSLOVANJE OBRTNIKA

PORTAL OBRTNOG REGISTRA

Image

DIZAJN I ODRŽAVANJE: Point Web Factory

     Službene mrežne stranice Obrtničke komore Zadarske županije