Fax:

023/311-383

Email:

Adresa:

23000 Zadar, Široka ulica 1/lll

Grad Zadar neće proglasiti sajamske dane za Veliku Gospu

Grad Zadar odbio je prijedlog Udruženja obrtnika Zadar da proglasi sajamske dane kako bi obrtnici i poduzetnici mogli raditi na blagdan Velike Gospe.

Smatraju kako bi paušalno proglašenje sajamskih dana bilo izigravanje Zakona o trgovini, pojasnio je za HRT zamjenik zadarskog gradonačelnika Ante Babića.
- To podrazumijeva definiranje i organizaciju svih sudionika i donošenje Pravilnika o sudjelovanju s pravima i obvezama sudionika i samih posjetitelja. No ni tada ne bi mogli raditi oni prodajni objekti koji na sajmu ne sudjeluju neposredno. Stoga je nemoguće, s obzirom na zakonsku odredbu, provesti u djelo jer smatramo da je proglašanje sajamskih dana bez Sajma kao takvog, protuzakonito.

 Zadarski obrtnici nadaju se stoga kako će doći do korekcije Zakona.
 - S obzirom na to da imamo puno obrta koji žive od ljetnih mjeseci i na to da će sljedeće godine biti 13 blagdana i praznika koji ne padaju u nedjelju, njima je to previše dana na koje će biti zatvorene, rekla je predsjednica Obrtničke komore Zadarske županije. . Vesna Parić koja smatra da bi izmjena Zakona bila na dobrobiti malim poduzetnicima, obrtnicima, ali i kupcima.

Obrtnička komora

Zadarske županije

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

DIGITALNO POSLOVANJE OBRTNIKA

PORTAL OBRTNOG REGISTRA

Image

DIZAJN I ODRŽAVANJE: Point Web Factory

     Službene mrežne stranice Obrtničke komore Zadarske županije