Fax:

023/311-383

Email:

Adresa:

23000 Zadar, Široka ulica 1/lll

Povoljne mjere Vlade RH za obrtnike

Vladinom je Uredbom odlučeno da će se obrtnicima s potrošnjom do 250.000 kwh, električna energija obračunavati po jedinstvenoj tarifi od 0,52kn/kwh, i to u razdoblju od 1. listopada 2022. do 31. ožujka 2023. godine.

Iako je Hrvatska obrtnička komora u pogledu troškova energije, kao najučinkovitije i dugoročno rješenje tražila da se obrtnicima obračunava potrošnja energije po modelu kao i kućanstvima, izrazito smo zadovoljni mjerom koju je donijela Vlada RH da se obrtnicima i poduzetnicima s potrošnjom do 250.000 kwh električna energija obračunava po jedinstvenoj tarifi od 0,53 kn/kwh. Po našim podacima u tu kategoriju ulazi velika većina obrtnika.

Isto tako, zadovoljni smo da je prihvaćen i naš prijedlog limitiranja cijene za ukapljeni plin (iz posebnih cisterni odnosno plinskih boca) što je izuzetno važno za obrtnike u dijelu zemlje koja nije plinoficirana, ali i za sve ugostitelje te proizvodne djelatnosti', 

Što se tiče potpisanih ugovora koje članovi HOK-a imaju s HEP Opskrbom u okviru HOK Obrtnik plus projekta, napominjemo da isti i dalje ostaju na snazi, no za gore navedeno razdoblje primijenit će se obračun električne energije sukladan Uredbi Vlade, odnosno 0,52kn/kwh u razdoblju 1.10.2022. – 31.3.2023. za sve one članove čija potrošnja ne premašuje 250.000 kwh.

HEP Opskrba radi na ubrzanoj primjeni Uredbe, a koju će provesti sukladno rokovima koje je Vlada propisala.

Obrtnička komora

Zadarske županije

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

DIGITALNO POSLOVANJE OBRTNIKA

PORTAL OBRTNOG REGISTRA

Image

DIZAJN I ODRŽAVANJE: Point Web Factory

     Službene mrežne stranice Obrtničke komore Zadarske županije