Fax:

023/311-383

Email:

Adresa:

23000 Zadar, Široka ulica 1/lll

Privremena obustava ribolovnih aktivnosti pridnenim povlačnim mrežama – koćama

Obavještavamo vas da će u razdoblju od 01. travnja 2022. godine u 00:00 sati do 30. travnja 2022. godine u 24:00 sati   biti proglašena privremena obustava ribolovnih aktivnosti radi epidemije COVID-19 pridnenim povlačnim mrežama – koćama na području cijelog ribolova mora Republike Hrvatske.

Za navedeno razdoblje  postoji mogućnost financiranja   prema novom Uredbi o Europskom fondu za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu, u okviru  novog Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027. godine .

VAŽNA NAPOMENA !!!

Uvjeti i kriteriji za dodjelu potpore nisu konačni korisnik koji sudjeluje u privremenoj obustavi prihvaća odnosno pristaje na moguće izmjene i/ili dopune.

Konačni uvjeti, kriteriji, način dodjele i izračun potpore će se utvrditi odgovarajućim propisom nakon odobrenja Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027. godine .

Dodatno navedeno znači da će se i Odluke o dodjeli kao i Odluke o isplatiti tek nakon odobrenja gore navedenog Programa .

Neki od osnovnih uvjeta su da ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave te mora biti vezano u luci, članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost, plovilo mora biti ovlašteno za koćarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom 2020. i 2021. godine.

Korisnik koji želi sudjelovati u ovoj privremenoj obustavi dužan je:

i

  • sa Zahtjevom za potporu na propisanom obrascu  koji je dostupan na službenoj web stranici. Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu traje od 1. travnja do 30. travnja 2022. godine.

Zahtjevi za potporu se podnose  preporučenom poštom ili osobno , u zatvorenoj omotnici na čijoj poleđini treba napisati ime i adresu pošiljatelja i dostaviti je na adresu:

          Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva

          Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb

s naznakom: „Zahtjev za potporu – privremena obuća COVID-19 – koćarski ribolov travanj 2022. – NE OTVARATI“.

Korisnici koji će sudjelovati u privremenoj obustavi tijekom razdoblja privremene obustave prestanka ribolovnih aktivnosti ne smiju obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost, te ribarsko plovilo mora biti vezano u luci. Iznimno, korisnik uslijed nepredviđenih okolnosti ili više sile ili u cilju remonta ribarskog plovila, može premjestiti ribarsko plovilo, ali uz prethodno pribavljeno odobrenje Uprave ribarstva. Zahtjevi za odobrenje premještaja i vezane obavijesti se dostavljaju na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napominjemo kako ova privremena obustava ne predstavlja prostorno-vremensko ograničenje obavljanja gospodarskog ribolova proglašeno na temelju Zakona o morskom ribarstvu i nije obavezna za sve ovlaštene povlastice koje obavljaju gospodarski ribolov na moru pridnenim povlačnim mrežama – koćama. Slijedom toga, korisnici koji nisu zainteresirani za mogućnost ostvarivanja potpore, imaju pravo obavljati ribolov, ali u tom slučaju neće moći ostvariti potporu, neovisno o tome da li su dostavili obavijest o interesu i zahtjevima za potporu ili ne.

Obrtnička komora

Zadarske županije

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

DIGITALNO POSLOVANJE OBRTNIKA

PORTAL OBRTNOG REGISTRA

Image

DIZAJN I ODRŽAVANJE: Point Web Factory

     Službene mrežne stranice Obrtničke komore Zadarske županije