PINGO za Web15.03.2019.U četvrtak 14.03.2019. je u Srednjoj školi Bartula Kašića u Pagu održan susret sa ugostiteljima s otoka Paga, predstavnicima Srednja škole Bartula Kašića, predstavnicima Udruženja obrtnika Pag, pročelnika Upravnog odjela za obrazovanjem, kulturu i šport Zadarske županije  Ivanom Šimunićem, te gđom. Lidijom Udiljak predstavnicom Obrtničke komore Zadarske županije zaduženom za strukovno obrazovanje.
Susret je nastavak na sastanak koji je održan 05.03.2019.  također u Srednjoj školi Bartola Kašića u Pagu, sa predstavnicima Škole, pročelnikom Šimunićem i predstavnicom Obrtničke komore Zadra, Lidijom Udiljak.

 


Cilj inicijalnog sastanka je bio  definiranje  problema oko upisa učenika u zanimanja kuhar i konobar. Osnovni problem je nedostatak učenika koji žele upisati ugostiteljska zanimanja i nedovoljan broj ugostiteljskih objekata koji posjeduju dozvolu za prijem naučnika na naukovanje.
Na susretu sa ugostiteljima pročelnik Šimunić je uvodno iznio cilj susreta tj. želju da Škola u punom smislu bude servis poslodavcima, te da samo partnerskom suradnjom Škole, poslodavaca i Komore može doći do kvalitetnog pomaka u broju upisa učenika i podizanju kvalitete praktične nastave kod poslodavca. Što se tiče programa po kojima se može školovati za zanimanja kuhar i konobar,  postojeći dualni model JMO pruža daleko veći broj sati praktične nastave kod poslodavca i određene financijske pogodnosti, koje preko svojih natječaja osigurava ministarstvo nadležno za obrt, za razliku  od školskog programa koji ne obuhvaća te pogodnosti i  ne pruža dovoljan broj sati praktične nastave kod poslodavca.

O svim tim pojedinostima, uvjetima upisa, uvjetima za stjecanje licence za primanje naučnika,  stipendijama za učenike, potpore za poslodavce koji primaju naučnike na naukovanje, te potpore poslodavcima za mentore stručne učitelje detaljno je prisutne upoznala Lidija Udiljak iz Obrtničke komore Zadarske županije.
Nakon iznijetih pojedinosti oko postojećeg dualnog modela obrazovanja (JMO) i njegovih prednosti školovanja za potrebe gospodarstva u usporedbi sa školskim programom  gđa. Udiljak je ostatak susreta sa ugostiteljima otoka Paga odgovarala na niz pitanja upućenih od strane poslodavaca.

lidija 15.03

Obavijesti

Newsletter

Dobrovoljno članstvo

become-a-member

Uvjeti poslovanja u EU

Vaša Europa
           New Picture

FACEBOOK

Besplatno savjetovanje o poslovanju u obrtu
telefon: 072 000 026
fax: 01/48 06 675
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tko je online 

Imamo 78 gostiju i nema članova online

BAZA OBRTNIKA

          
Baza obrtnika, web adresar,
burza ponude i potražnje,
proizvodno zanatstvo, ugostiteljstvo..

OBRTNI REGISTAR

      

www.portor.hr

PORTAL OBRTNOG REGISTRA

Scroll to top